maanantai 6. helmikuuta 2012

Matchday 1



Pojat pirteänä kuin peipposet aamuviideltä, pelit alkoi klo 9:15. Pitkät rauhalliset aamutoimet ja jopa pienimuotoista hölkkääkin oli havaittavissa, tämä tosin johtui siitä, että pojat katsoi aamiaispaikan edellisenä iltana väärin ja kävellessä oikeaan paikkaan tuli kylmä…Omeletit naamaan ja pakkaamaan pelikassia, energiajuomaa, patukoita ja 1 banaani.
Kentille vähän ennen kello kasia, muita joukkueen jäseniä ei tosin näkynyt vielä, Miikka tuli hetken  kuluttua mutta Alecia ei näkynyt missään, sen piti olla kasilta hiomassa fore kuntoon. Alec kömpi kentille varttia vaille 9. Hotelli oli missannut herätyksen ja aamupalan. No, ei muuta kuin pari kertaa nyrkkeilijänomaiset hyppynarut ja keppi käteen. Norjan joukkueen kanssa jaettiin lämmittelykenttä joten Tapsalla oli 2 innokasta apuria toisella puolen verkkoa kun Miikka ja Toni yrittivät ottaa kapteenin päänahan heti aamutuimaan. Miikka ihmetteli kun Tapsa syötteli semmoisia puolitussuja, vastaus oli, että peliinkin pitää jättää potkua. Alecilla vastassa noejan poika nimeltään Tor Fredrik Kayser Berg. Reilun 2 tuntisen trillerin vei valitettavasti norjalainen 7-5,7-5 Alecin johtaessa toista erää jo turvallisen tuntuisesti 4-1, taisi Toni todeta siinä vaiheessa, että eihän tästä tilanteesta voi enää hävitä…Tapsa ja Miikka vuorottelivat neuvonantajan roolia molemmat siinä karseasti epäonnistuen. Siis Tapsa kehiin ja maestro Toni penkille jakelemaan ohjeita. Tonin tiukan valvonnan alla Tapsa paiskoi palloja nurkkiin minkä ehti ja kädestä lähti. Syynä taisi tosin olla askelien määrän minimoiminen tulevia matseja silmällä pitäen. Tonin valmentajaura käynnistyi loistavalla 6-2,6-1 voitolla norjan Svein-Espen Olsenista.
Kaksinpelien jälkeen pieni tauko ja sitten Miika Tapsan pariksi nelinpeliin. Toni päätettiin pitää käskijän paikalla. Tonin taktiikka puri jälleen ja norjalaiset kaatuivat selvin 6-0,6-1 numeroin. Valmentaja pyöritti turhautuneena päätään vaihtoaitiossa Tapsan ja Miikan hävitessä ratkaisevalta tuntunut geimi tilanteessa 6-0,5-0. Pojat lupasivat, että sama ei tule toistumaan…Eli ensimmäinen mittelö oli takana 2-1 voitolla Norjasta. Pelien jälkeen annettiin vielä hienon valmennustyö tehneelle Tonille kunnon iltapäivähiki kentällä. Tonttu painoi raakoja peruslyöntejään nurkkiin unohtaen juoda koko treenisession aikana. Päätettiin korjata se sitten illemmalla.  Sitten suihkuun ja läheiseen mooliin syömään megakokoiset burritot. Toni vietiin viereiseen supermarkettiin hetkeksi töihin katsomaan jenkkien tarjontaa. Todettiin, että samassa kaupan hyllyssä pidettiin esillä lemmikkieläinten kuivamuonaa, vodkaa ja seven uppia. Pari pussia paikallista lakritsipussia mukaan maisteluun ja käppäily takaisin hotelliin. Illemmalla ohjelmassa vielä sporttibaarin tarjonta sekä tietysti jo tavaksi tullut venyttelysessio. Huomenna vastassa Dominikaaninen tasavalta joka hävisi tänään tiukan taiston jälkeen Meksikolle. Alec päätettiin pitää kakkospelaajan paikalla tiukan tekniikkapalaverin jälkeen. Miikka halusi vielä paeta kaksinpelivastuuta päivän verran. Oli kuulemma käsi kipeytynyt kun piti pallotella Tapsan kämmentä vastaan. Toni pääsee siis jatkamaan menestyksekästä valmentajanuraansa Dominikaanisen tasavallan Davis-Cup pelaajia vastaan.

Paikallaan on myös saada valmentajauransa menestyksekkäästi aloittaneen Tonin kommentit päivästä: Toni: Alec viljeli hienoja klassikkolyöntejä, tällä kertaa kuitenkin Norjan poika pääsi nousemaan pahasta sillasta Alecin johtaessa toista erää jo 4-1. Sitten kävi jotain johon me Suomalaiset olemme tottuneet yleensä Ruotsia vastaan, eli kaveri punnersi takamatkalta voittoon. Nooh kunniakas suoritus kuitenkin.

Tämän jälkeen alkoi toinen peli jossa valmentaja ja yleisö pääsi todistaamaan todellista murskanäytöstä. Tapsa pöllytti Norjan poikaa tavalla joka ei jättänyt ketään kentän laidalla seissyttä kylmäksi. Kämmen viuhui läpi siihen tyyliin, että Norskin pelikaveri sanoi useaan otteeseen: HERREGUUD ENDO!!!!

En ihan tarkkaan tiedä, mitä tämä Norjalainen sotahuuto tarkoittaa mutta peli oli käytännössä ohi ensimmäisen syöttövuoron jälkeen.  Peli oli hieno, ainoa mitä Tapsa jäi pelistä kaipaamaan oli varmaan sauna, sillä tuosta pelistä ei valitettavasti saanut hikeä pintaan!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti