sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Loppuraportti


Ensimmäinen aamu kun ei laitettu herätyskelloa päälle. Päät alkoivat nousta tyynystä siinä puoli kahdeksan aikaan. Kisojen loppukaronkkakaan ei tuntunut sykkivän ohimossa, vaan mieli ja kroppa tuntuivat yllättävän hyvältä. Tapsa hävisi kivi, paperi ja sakset ja pääsi kahvinhakumatkalle. Sitten pähkittiin päivän ohjelmaa, ensimmäiseksi päätettiin ottaa mailakassit selkään ja suunnata tietysti tenniskentälle. Ensi vikolla alkavan henkilökohtaisen kilpailun pelurit olivat vallanneet koko klubin virittääkseen lyöntinsä kisoja varten. Suomipoijaat totesivat klubilaisten käytössä olevan massakentän olevan tyhjillään. Eikun hikinauhat käteen ja palloa peliin. Tällä kertaa harjoituksen kestoksi mitattiin vaikuttavat 8 minuuttia. Se riitti toteamaan, että joka paikkaan sattuu...veri saatiin kuitenkin kiertämään ja tonin etukenokävelykin hieman suoristui. Seuraavaksi vuorossa oli kamojen pakkaus ja hotellin vaihto, toni siis lähtee tilaamaan lisää nakkeja kun on kuulemma kaupan hyllyt tyhjentyneet kauppiaan reissun aikana...tapsa jatkaa turneeta ja hotellin vaihto tuo hyvää vaihtelua. Tapsalla ohjelmassa illalla henkilökohtaisten kilpailujen avajaiset ja tonilla 12 tunnin lento lontooseen. 
ITF world senior team championships on siis taputeltu, loppusijoitus oli 9 ranskan vietyä maailmanmestaruuden espanjan kustannuksella. Kokemus turneesta oli kaikenkaikkiaan mahtava. Kaikki pelaajat (paitsi usa:n joukkue) kohtelivat toisiaan kentällä ystävinä ja kaikki nauttivat tenniksen mukana tuomaa hienoa fiilistä, joukkueet kannustivat toisiaan ja vaihtelivat yhteystietojaan tulevia koitoksia varten. Päivärytmi oli joka päivänä lähes identtinen, herätys, lämmittely, maaottelu sekä ruokailut. Vaikka päivien ohjelmat olivat samanlaisia tuntui kuitenkin,että jokainen päivä oli oma ainutlaatuinen kokemus. Vastassa oli aina uusi joukkue ja uusia tuttuja. Maaotteluita pelattiin kaikkiaan 6 joista puolet voitettiin ja puolet hävittiin. Suomen jyrän alle joutuivat norja, dominikaaninen tasavalta sekä Etelä-Afrikka. Tappiot koettiin Meksikoa, Kanadaa ja Argentiinaa vastaan. Kaksinpelejä pelattiin 12 kappaletta joista tapsa pelasi 5, alec 2, miikka 2 ja toni 3. Nelinpelejä pelattiin 5 kappaletta ( kanadaa vastaan jätettiin merkitykstön ottelu pelaamatta). Miikka pelasi 4 nelinpeliä, tapsa 4, toni 2. Alec ei puolustavana euroopan mestarina mahtunut kokoonpanoon... Ei vaan, sai leputtaa vatsaansa jotta pystysi pelaamaan seuraavan viikon.
Seuraavaa turneeta varten tulee muistaa seuraavaa:
Pelejä tulee päivittäin ja lappu rinnassa itsestään tulee otettua kaikki irti. Pitäisiköhän harjoitella...
Tennis on sosiaalinen peli, joukkue peleinä mahtavaa yhdessäoloa.
Osallistuminen näihin karkeloihin on parasta mainosta suomelle ja suomitennikselle, pitäisi keksiä jotain, että saataisiin mahdollisimman monta joukkuettta suomesta mukaan.
Ilo, ilo pelata, olla läsnä ja kokea mahtava urheilullinen viikko omia pelejä pelaten, muita katsoen ja kannustaen.
Otteluiden määrä. Eikun kisoihin kotisuomessakin. Ei ole terveelisemää kuin aito kilpaileminen ja siitä nauttiminen.
The Tiger has left the building. Kiitos, näkemiin ja tulevia koitoksia kehittelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti