lauantai 4. helmikuuta 2012

Alkutahdit


Aikaisemmin tapahtunutta…
Kaikki alkoi siitä kun mä sähköpostin sain…  
Alkusyksystä Tapsa bongasi sähköpostin jossa muistutettiin senioritenniksen maailmanmestaruuskisojen ilmoittautumisen umpeutuvan piakkoin. Yleensä senioritenniksen postit ja niiden kautta tulleet linkit jäävät unholaan aika äkäisesti. Jostain syystä linkki aukaistiin ja Tapsa huomasi kisojen olevan Californiassa ja San Diegossa, maailmankolkassa jossa kämmen ei ollut vielä päässyt oikeuksiinsa. Tämä oli tsekattava. Vuotta aikaisemmin kisat pelattiin Uudessa seelannissa ja jo silloin niskavillat hieman nousivat, jälkikäteen oli ehkä hyväkin ettei sille reissulle tullut lähdettyä. Suurelta osalta pelaajista jäi tavarat hotelliin kun kisat jouduttiin keskeyttämään maanjäristyksen tieltä.
Mielenkiinto oli kuitenkin herätetty, kisat taidetaan pelata suht koht hienoissa paikoissa. San Diego…eli soitto Udolle tampereelle ja kysymys onko kantapaikka vielä pystyssä. Pystyssähän se on, eli sekin vireessä.  Siis San Diegosta löytyy Tampereen hämeenkadultakin bongattava Henry”s pub: iin, Siis tennistähän sinne pitäisi mennä pelaamaan. Ekalla viikolla pelataan joukkueiden väliset karkelot ja sen jälkeen mitellään henkilökohtaisista mestaruuksista.

Soitto senioritenniksen puheenjohtajalle ja pari kysymystä. Mites tää homma oikeen toimii…Ketkä voi kisoihin lähteä? Vastaus oli aika helppo. Joku ilmoittautuu koordinaatoriksi ja alkaa kerätä joukkuetta ympärilleen. Halukkaat voivat jäädä toiselle viikolle pelaamaan henkilökohtaisista mitaleista.
Noh, jengi kasaan ja poikaa kotiin… Eli valmentajan ominaisuudessa tietysti ensin hakemaan joukkue omasta pesästä…
Homma siis niin, että kaikille valmennettaville tehdään hyvin selväksi, että potentiaalisin menestyjä tullaan valitsemaan edustusjoukkueeseen, siis siihen missä esiinnytään Finland kyltti selässä.   Tiukan seulan ja matkaan liittyvien haasteiden selättämiseen valikoitui joukosta kaksi maailman luokan matadoria selättämään menneiden vuosien samprasit ja ruotsalaiset sotasankarit, kuten wilanderit, pernforssit, kultit muun maailman tennistelijöiden ohessa. Valmentaja oli pistänyt merkille erään Loviisan keilahallissakin mainetta niittäneen herrasmiehen, jonka kämmenlyönnissä on, jos mahdollista, enemmän yläkierrettä kuin Herra nadalilla ja djokovicillä yhteensä. Sen kun painaa keskelle kenttää niin sehän pomppa takapressun yli…kysymys kuuluu, uskaltaako tätä tulevaisuuden tappokonetta näyttää maailmalle ennen sen valloitusta…

Matkaan valikoitui seuraavat matadöörit toinen toisestaan seuraavanlaisen kuvauksen antaen:
Tapsa: Tiukan seulan jälkeen joukkueeseen valikoitui siis nakkikauppias Toni , jonka kilpailu saattaa tosin mennä kovan harjoituskauden rakkoja parannellen. Todistettavasti ne  ovat kuitenkin parantuneet ja mies on valmis poistamaan parasta ennen päivämääränsä menettäneet pelaajat toiselta puolelta verkkoa vaikkapa suunnittelemaan omaa alusvaatemallistoaan…

Toni: Mukavaa päästä vanhan kehäraakin, kaikkien kämmenlyöntien Kennedyn, T. Nurmisen  joukkueeseen. Hauskinta on se ilme verkolla seisovan kaverin kasvoilla, minkä näkee lähempää kuin katsomosta kun legendaarinen syöttö tai kämmen on vilahtanut ohi…     tällä hetkellä kuuma nimi lehdistössä on parturi-kampaaja, ja tämä legendaarinen kämmenmörssäri on ilmeisesti harjoitellut niin ahkerasti, ettei ole siitä kuullut……..


1 kommentti:

  1. Pojillahan tuntuu olevan homma hallussa, ainakin puhe puolella. Tuomisina pitäsi siis olla pysti jos toinenkin. Jäämme innolla odottelemaan ja aloitamme juhlajärjestelyjen valmistelut torilla sekä vastaanottoseremoniat lentokentällä. Hornetit tulevat varmasti teidät saattelemaan kotimaan kamaralle.
    Tsemppiä peleihin!

    Joni

    VastaaPoista